Круиз ВЕЛИКДЕН НА ГРЪЦКИТЕ О-ВИ - 25-04-2019

Гърция - Янина
4 дни на круизен къраб: Celestyal Olympia с професионален водач 

Дата: 25.04 - 29.04.2019

Цени от 985 лева на човек във вътрешна каюта
България (Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София) - Пирея - Миконос - Кушадасъ - Патмос - Санторини - Пирея
Маршрут

25.04.2019

Програма

Отпътуване от Бургас следобяд. Възможност за качване на туристи и от Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и София. Пътуването продължава около 15 часа до Пирея.

Маршрут

26.04.2019 РАЗПЕТИ ПЕТЪК

Програма

Пристигане в Пирея около 07:00 сутринта и каване на борда на кораба. Отплава в 11:30.
О-в Миконос, 18:00 до 23:00 Тендър. Свободно време.
Един от най-известните гръцки острови, който носи неповторима младежка атмосфера. Не пропускайте да снимате залеза от плажа, да се разходите покрай белосаните къщи и улички и да се забавлявате с приятели на това наистина очарователно място.

Маршрут

27.04.2019 Кушадасъ, Турция 07:30-13:00 СЪБОТА СРЕЩУ ВЕЛИКДЕН

Програма

Организирана Екскурзия до Ефес (включена в цената).
В този ден ще направите организирана ексурзия до Ефес (на английски език, продължителност около 4 часа). Смятан за търговски и духовен център, Ефес е бил създаден преди 3000 години и оказва влияние на гръцката, турската и християнската цивилизация заради превилигированото си местоположение, избрано според легендите от оракула на Делфи. Обявен за Световно културно наследство от UNESCO Ефес е и един от най-големите романски археологически обекти, където се намират Агората, Храмът на Адриан и Библиотеката на Целз.
За желаещите да пият от лечебната вода пред дома на Богородица и да се докоснат до светите места, където е живяла до смъртта си Светата Майка след разпятието на сина си, ще организираме допълнителна екскурзия (срещу доплащане).
О-в Патмос, Гърция Пристанище Скала 17:45-23:59
Като страж на най-високата точка на острова /200 м надморска височина/ се издига манастира „Св.Йоан Богослов”. През 95 г. по време на гоненията на християните, на остров Патмос е заточен свети Йоан Богослов по заповед на римския император Домициан. Ученикът на Христос е наказан заради това, че проповядвал християнското учение в Ефес.
67 годишният Йоан и неговият ученик Прохор се настанили в склона на скалите над Патмос и в усамотение се отдали на молитви. От силата им вяра и изречените молитви скалата се пропукала и се образувала пещера, където двамата заточеници заживели. В тази пещера Йоан открива тайните за съдбата на света, които му диктува Бог, а Прохор записва. Така се ражда „Откровение” – последната книга от Новия завет. Пещерата на Апокалипсиса е призната от християнството по цял свят и е място за поклонение. Входът е от бял камък, вътре има олтар, тук са камъкът, който служил на апостол Йоан за възглавница, пукнатината, от която гласът му диктувал светото писание и мястото, на което е седял Прохор и записвал пророчествата.Днес манастирът на остров Патмос се обитава от около 40 монаси и е под юрисдикцията на Вселенската цариградска патриаршия.
Тук в 00:00 ще посрещнете най-светлия християнски празник ВЕЛИКДЕН!
Великден се посреща много тържествено и традициите се спазват строго на острова. Отплаване в посока Санторини в 02:00 (на 28.04.2019).

Маршрут

28.04.2019 Санторини, Гърция 10:00-21:30 ВЕЛИКДЕН

Програма

Добре дошли в Санторини! Не е ли чудо, че точно в деня на Възкресението ще бъдем в Сатрорини! Днес имате възможност да ги видите на живо Ия и живописната църква на Панагия Плазани в центъра на Великденските чествания и церемонии. Докато трае тя, покровителите на църквата хвърлят фойерверки в двора. Ще станете част от Великденските чествания на белия остров!

Маршрут

29.04.2019

Програма

Акостира в Пирея в 07:00. Освобождаване на кораба и трансфер Пирея-Бургас. Пристигане в Бургас вечерта. Автобусът преминава през градовете в обратен ред.

25.04.2019 - 29.04.2019 - 985 лв.
ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔ автобусен транспорт
✔ 3 нощувки на борда на Celestyal Olympia all-inclusive
✔ пристанищни такси
✔ Алкохолни и безалкохолни напитки БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ
✔ такса обслужване
✔ Ексурзия до Оя, Санторини
✔ Екскурзия на Ефес
✔ медицинска застраховка
✔ водач на групата при 40 записани

Каним ви на този круиз-поклонение, да отпразнуваме заедно възкръсването на надеждата по света! Ще посетим гръцките острови Миконос, Патмос и Санторини, а знаете, че Гърция е една от най-вярващите нации, почитаща Богородица и чудото на Възкресението! Когато говорим за надежда, мислите ни отвеждат към Божията Майка. Ще посетим и нейния дом и то в надвечерието на Великден! Домът на Дева Мария е място за поклонничество не само на християни, а също и на мюсюлмани! Това място обединява вярата на две религии без ограничение на народности и канони. Тук са запомнени много случаи на изцеляване на болни. Според християнските легенди Светата Дева след разпятието на сина си напуска Йерусалим заедно с Апостол Йоан, комуто Исус възложил да се грижи за майка му.

Цени:
* Цената е на човек при двойно настаняване
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване

КАТЕГОРИЯ

ТИП КАБИНА

ОПИСАНИЕ

ЦЕНА

IA IA

Вътрешна каюта

Вътрешна каюта

985,00 лв

Цената включва:
✔ автобусен транспорт от Бургас/Сливен/Стара Загора/Пловдив/Пазарджик/София
✔ 3 нощувки на база all-inclusive на борда на Celestyal Olympia с включена такса обслужване и пристанищни такси
✔ такса обслужване
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3 - 18 години;
✔ ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при записани минимум 40 туристи

Цената не включва:
✔ Екскурзии, освен изброените
✔ Интернет

Условия за резервация:
✔ Депозит 50%
✔ Доплащане 60 дни преди отплаване
Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.