Баварска приказка-директен полет от Варна

Германия - Мюнхен
Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария и градчетата по Северния романтичен път

Каним Ви на очарователно и романтично пътуване през историята и културата на стара Европа – малки, средновековни градчета, приказни замъци и дворци, красива природа, гостоприемство и кулинарни изкушения. Екскурзията преминава през част от Северния романтичен път - най-известният по света немски туристически маршрут, който тази година навършва 73 години. 
 
Варна-Меминген-Варна
Маршрут

Меминген – Аугсбург – Ньордлинген – Ротенбург об дер Таубер

Програма

Отпътуване с полет от Варна в 05:45ч. Кацане на летище Меминген в 07:15.
Отпътуване за Аугсбург, разположен в средата на Романтичния път, третият по големина град в Бавария след Мюнхен и Нюрнберг.
Аугсбург се слави, като най-северния „италиански“ град и задължителна спирка по Романтичния път. Градът е с богата архитектура, с постройки в стил рококо, ренесанс и барок.
Пешеходна разходка в стария град: Kметството – една от най-красивите ренесансови сгради на север от Алпите, Кулата Перлах, фонтана на Август, музеят Максимилиан, Църквата Св. Ана, Катедралата и др.

Защо наричат Аугсбург града на Моцарт, какво са оставили на града братята Фугер и как продължава животът в първата социална институция в Германия?

Свободно време.
Отпътуване за Ньордлинген – старо градче с история, започваща от 1-ви век, с изцяло запазени крепостни стени от 13-ти век с 11 отбранителни кули, 5 порти и един бастион. Разположено в геопарк Рис – най-старият в Бавария, в кратера на метеорит, паднал тук преди 15,5 милиона години.

Как едно животно спасява града през средновековието, кой е „Даниел“ и какво се вижда от него, защо в Ньордлинген всички ъгли са кръгли и коя е най-старата каменна сграда в него?

Свободно време за снимки в центъра на града.
Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария.
Настаняване в хотел. Нощувка.

Маршрут

Ротенбург об дер Таубер - Креглинген - двореца Вайкерсхайм - Ротенбург об дер Таубер

Програма

Закуска. Пешеходна разходка в Ротенбург об дер Таубер. Градът се слави, като най-добре запазения средновековен град в Европа. Уолт Дисни черпи вдъхновение от него за екранизацията на филмчето „Пинокио“. Ротенбург запазва автентичния си вид поради строгите правила за съхранение на градската среда, според които не се позволява слагане на съвременни табели и знаци. Разглеждане на площада с кметството и 60-метровата кула, евангелистко-лутеранска църква „Св. Яков“, градските крепостни стени порти и кули и др.

Кой е Тилман Рименшнайдер и как кметът-герой Георг Нуш спасява града от унищожение? Вкусни ли са местните снежни топки?

Свободно време или по желание:

Организирана екскурзия: Креглинген - двореца Вайкерсхайм, заплаща се допълнително, цена на човек: 98 лв. :

13:00ч. Отпътуване за Креглинген – един от най-старите градове по Романтичния път, получил правото да се нарича „град“ още в първата половина на 14-ти век. Посещение на евангелската църква Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария.
Отпътуване за Вайкерсхайм. Посещение на двореца, притежаващ разкошна барокова градина с над 50 статуи, напомняща на френския Версай. Най-съществената част от интериора на замъка е т. нар. Зала на Рицарите – призната за най-разкошната зала за банкети, построена някога в Германия. Разходка в градините, по желание посещение на двореца.
Връщане в Ротенбург об дер Таубер. Нощувка.

Маршрут

Ротенбург об дер Таубер - Вюрцбург

Програма

Закуска. Свободен ден или по желание:

Организирана екскурзия до Вюрцбург, заплаща се допълнително – цена на човек: 115 лв.

Отпътуване за Вюрцбург. Пешеходна разходка във Вюрцбург – известен е като „градът на Мадоната“, което се дължи на наличието на повече от 100 статуи на покровителката му. Оживеният център на града включва катедралата „Свети Килиан“, къщата „При сокола“, църквата „Дева Мария“, Стария мост на р. Майн, епископската резиденция.

Посещение на Двореца Вюрцбург (Wurzburg Residenz) – великолепен бароков дворец, един от най-големите в Германия, първият обект на световното наследство на Бавария включен в списъка на ЮНЕСКО. Тук можете да се насладите на стенописите от Джовани Батиста Тиеполо, който по онова време е наричан „най-добрият художник във Венеция“, на старата придворна църква Hofkirche и на невероятно живописните градини.

Колко статуи украсяват Стария мост над река Майн, как изглежда оригиналната бутилка за франкското вино, запазила формата си от векове насам и какво представлява „Франкската лопатка“?

Свободно време.
Връщане в Ротенбург об дер Таубер. Нощувка.

Маршрут

Нюрнберг

Програма

Свободен ден или по желание:

Организирана екскурзия до Нюрнберг, заплаща се допълнително – цена на човек: 98 лв.

Нюрнберг е един от най-значимите градове в Бавария, шедьовър на средновековното великолепие, изгубил наследството си в ада на войната и възкръснал от пепелта. През 15. и 16. век, обединявайки традициите на италианския ренесанс и немската готика, става център на германския ренесанс. В градът творят Файт Щос, Адам Крафт и преди всичко Албрехт Дюрер.

Кой лежи до къщата на Дюрер и кой гледа от арката на Месния мост, какъв е вкусът на малките наденички и каква е меденката на Елиза?

Пешеходна разходка из Стария град – съчетаващ в себе си традициите на италианския ренесанс и немската готика. Маршрутът преминава през: красивата готическа катедрала „Св. Лоренц“ построена в периода около 1270 – 1350 г., с две кули с височината над 80 метра тя е най-високата сграда в града; Пазарния площад с Красивия фонтан, катедралата „Фрауенкирхе“ или по-известна като Църквата на Дева Мария; Църквата „Свети Себалд“, олицетворяваща прехода от романския архитектурен стил към немската готика; Къщата на Албрехт Дюрер – големия германски художник, която днес е превърната в музей; Разходка в градините на замъка Кайзербург – разположен в северния край на Стария град – един от най-красивите и стари замъци в Европа. Кайзербург включва частично запазения и възстановен императорски дворец, графски замък и крепостен парк. От 1050 до 1571 г. крепостта е официална резиденция на германските крале и императори.
През 2000г. Нюрнберг получава отличието на ЮНЕСКО за правата на човека.
Свободно време.
Връщане в Ротенбург об дер Таубер. Нощувка.

Маршрут

Меминген – Варна

Програма

Закуска.
Отпътуване за Динкелсбюл – Защитен от масивни крепостни стени, градът е изпъстрен с множество кокетни къщички и ниски постройки със специфична островърха конструкция, които превръщат разходката между тях в същинско пътешествие във времето. Той е построен на принципа „град в града”. В Стария град може да се влезе само през портите, вградени в четири от 16-те кули на стените. Всяка от 4-те порти-кули е със собствена архитектура и излъчване. Разглеждане на църквата „Св. Георги” – образец на готическото изкуство, Старото кметство, известно още като Каменната къща, пред което е построен впечатляващ фонтан със скулптури н лъвове.
Кой спасява града от шведите през 30-годишната война, къде се намира прозорецът с брецелите и лек ли е „летният бриз“ в Динкелсбюл?

Отпътуване за летище Меминген, полет за Варна в 15:40ч.

24.04.2024 - 28.04.2024 - 1580 лв.
Цена 1580 лева
Цената включва:


 • Самолетен билет Варна - Меминген - Варна с включени летищни такси и ръчен багаж с  размери 40 x 30 x 20см;

 • Транспорт с климатизиран автобус по целия маршрут с включени пътни такси;

 • 4 нощувки със закуски хотел Akzent Hotel – Gasthaus Schranne  3* в  Ротенбург об дер Таубер, в стария град, с включена туристическа такса;

 • Пешеходна разходка  в Аугсбург;

 • Пешеходна разходка  в Ньордлинген;

 • Пешеходна разходка в Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария;

 • Пешеходна разходка в Динкелсбюл;

 • Персонални приемник + слушалки по време на цялата екскурзия;

 • Представител на туроператора – водач / екскурзовод;  

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.Цената не включва:


 • Доплащане за единично настаняване – 100 лв.;

 • 10 кг чекиран багаж – 220 лв. двете посоки; 20 кг чекиран багаж –340 лв. в двете посоки (цените подлежат на препотвърждение);

 • Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10-килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – 230 лв. на пътник в двете посоки (подлежи на препотвърждение);

 • Авиокомпанията разпределя местата автоматично, за да гарантирате желан избор е необходимо доплащане  за съседни места в самолета (общо за двете посоки) -– 98 лв. на човек;

 • Бакшиши за шофьор: 2 EUR на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица;

 • Екскурзия до църквата Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария,  в един от най-старите градове по немския Романтичен път и  бароковата градина на двореца Вайкерсхайм напомняща френския Версай. Цена - 98 лв. Включва: транспорт с комфортен автобус, входна такса за църквата, входна такса за градините на двореца, екскурзоводско обслужване на български език;

 • Eкскурзия до Вюрцбург – град на барока с южен чар и франконски уют. Цена - 115 лв. Включва: транспорт комфортен автобус, посещение на Резиденцията и градините с включени входни такси и беседа, пешеходна разходка в стария град с екскурзовод;

 • Eкскурзия до Нюрнберг - Пешеходна разходка из Стария град – съчетаващ в себе си традициите на италианския ренесанс и немската готика. Цена  - 98 лв. Включва: транспорт с комфортен автобус, пешеходна разходка с екскурзовод в стария град;

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – около 5% от пакетната цена за лица до 65 год., около 10% - за лица над 65 год. Повече информация - в офисите ни;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 65 год. до 69,99 год. – доплащане 2.00 лв.; медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 74,99 год. – доплащане  2.00 лв.; медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица от 75 год. до 79,99 год. – доплащане 6.00 лв.; лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата;

 • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

 • Разходи от личен характер;

 • Входни такси.

Социални Мрежи
Vectra Travel Logo
IATA Logo Inovations Logo
Начало | Топ оферти | Празнични оферти
Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.