Магията на Елзас

Швейцария - Базел

Градчета и селца, които сякаш са излезли от книга с приказки, средновековни замъци и крепости, накацали в планините, зелени долини, докъдето стига окото, живописни лозя, от които се произвеждат най-добрите вина в света. Не, това не е мечта, а невероятният пейзаж на Елзас, един от най-малките региони на Франция, способен да предизвика неповторими преживявания и незабравими спомени.

София-Колмар-Риквир-Страсбург-Базел-София
Маршрут

СОФИЯ- БАЗЕЛ - КОЛМАР

Програма

Отпътуване с полет в 07:25ч. от летище София. Кацане в EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg в 7:50ч.
Отпътуване за центъра на Базел, Швейцария. Пешеходна разходка в стария град и свободно време за закуска. Отпътуване за Колмар (1 час трансфер). При възможност настаняване в хотела или оставяне на багажа и пешеходна разходка в историческия център на град Колмар с екскурзовод на български език. Разглеждане на приказните къщи от 17 и 18 век в квартала на кожарите – Къщата с главите и къща Пфистер, църквата Сен Мартен, бреговете на река Лаух, Кея дьо ла Поасонери, «Малката Венеция».
Колмар – наричан най-елзаския град в Елзас Това малко бижу, в подножието на планинската верига Вогези, е известено още като Малката Венеция: река Лаух и многобройните канали правят Колмар наистина магически, емоционален и изключителен заради богатството и разнообразието на своето историческо и архитектурно наследство. Със своите калдъръмени улички, стари квартали, цветни фахверкови къщи, скрити площади, Колмар предлага на посетителите си невероятен брой живописни гледки. Настаняване в хотел.
Свободно време. Вечеря. Нощувка

Маршрут

ЗАМЪКА О’КЬОНИНГСБУРГ – РИКВИР - КАЙЗЕРСБЕРГ - ЕГИСХАЙМ

Програма

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия по Пътя на виното в Елзас /ЗАМЪКА О’КЬОНИГСБУРГ – РИКВИР - КАЙЗЕРСБЕРГ - ЕГИСХАЙМ (30 км).
Посещение на великолепния замък Hаut Koenigsbourg със запазена средновековна атмосфера, построен на 700 метра надморска височина във френската планина Возг. От построяването си замъкът е бил постоянен свидетел на европейски конфликти и съперничество между лордове, крале и императори. Всеки от знаменитите му собственици през вековете е оставил своя отпечатък в историята и архитектурата на замъка. Кайзер Вилхелм ІІ (Kaiser Wilhelm II), отдаден на археологията и историята и търсейки начини да подчертае принадлежността на Елзас към Германия, видял в замъка Кьонигсбург символ на западната граница на империята си. По тази причина решил да започне пълна реконструкция на замъка.
През 1937 г. замъкът е декор на филма „Голямата илюзия“ (La Grande Illusion) на Жан Реноар с Жан Габен и Дита Парло в главните роли, през лятото на 1956 г. тук са филмирани „Приключенията на Арсен Люпен“ (Les aventures d’Arsène Lupin) на Жак Бекер. Замъкът вдъхновил Питър Джаксън за цитаделата на Минас Трит от трилогията „Властелинът на пръстените“.

Отпътуване към Риквир - малък и романтичен град, сгушен между планините Возг и някои от най-известните лозя в Елзас. Наричат Риквир „живият символ на Елзас“ и неговата „перла в короната“ дължи просперитета си на известния сорт грозде Ризлинг. Градът остава незасегнат от двете световни войни. Затова и къщите от XV-XVI век са напълно запазени и винаги украсени с много цветя.

Маршрут

СТРАСБУРГ

Програма

• Свободно време. По желание целодневна екскурзия до Страсбург и Двореца на меденките в Гертвилер с допълнително заплащане – 110 лв. при мин. 15 туриста;

В 8:45ч. отпътуване за Гертвилер. Посещение на Двореца на меденките ( 9:30-11:00ч.) - над двеста годишна традиция на неустоими аромати, коледни меденки, малки сладкиши, шоколад St Nicolas, флорентински, захарен фонтан, джинджифилови цветя, река от мед - един очарователен свят, достоен за Хензел и Гретел. За фамилия Фортвенгер това е традиция от 1768 г. Основана от Чарлз Фортвенгер, традицията е поета през 80-те години от Жерар Риш и след това от неговия син Стив. И сега тази страст на повече от 3 века, продължава!
Отпътуване за Страсбург - сърцето на Стария континент и столицата на Елзас. Тук се намират Европейският парламент, Съдът по правата на човека и Съветът на Европа.
Пешеходната разходка в центъра на града, започва от неговата очарователна катедрала - най-висшият израз на готическата архитектура, характеризираща се със своя 142-метров шпил и деликатен баланс между монументалност и декоративна финес. Роомантичната разходка продължава в Petite-France, старинния квартал на Страсбург, наследство на ЮНЕСКО, където типичните фахверкови къщи със скосени покриви се отразяват в каналите на реката, създавайки внушаваща атмосфера.
Свободно време за самостоятелна разходка и обяд в историческия център.
По желание обиколка на Страсбург с корабче (туристическа информация, чрез индивидуална аудио система се предлага на английски, немски, френски, руски, италиански , испански езици). Цена от 30 лв. (заява се при сключване на договора за пътуване)
Отпътуване за Колмар. Нощувка.

Маршрут

МЮЛУЗ - КОЛМАР

Програма

Полудневна екскурзия до Мюлуз с екскурзовод на български език – включена в пакетната цена
Мюлуз е впечатляващ град, който със своите музеи си спечелва титлата „град на изкуството и историята“, дадена му от френското правителство. Милюз е доказателство, че един индустриален град може да бъде и много артистичен.
Разположен в южната част на Елзас, градът е втория по големина в региона.
Площадът на Съединението е сърцето на града, неговото име напомня присъединяването на Мюлуз към Франция през 1798 г. Най-красивите паметници на града се намират на площада, калвинистката църква - една от най-високите протестантски религиозни сгради в Европа, Кметството и няколко интересни къщи, които оформят прекрасен ансамбъл. Милюз е доказателство, че един индустриален град може да бъде и много артистичен.

Връщане в Колмар, свободно време за самостоятелно посещение на музея на шоколада. Нощувка.

Маршрут

БАЗЕЛ– СОФИЯ

Програма

Закуска. Освобождаване на хотела. В 10:45ч. трансфер до летище EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg.
Полет за София в 13:45. Au revoir France! Кацане на летище София в 16:50.

15.04.2024 - 19.04.2024 - 1580 лв.
Цена 1580 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:


  • Самолетен билет София  – Базел – София  с включени летищни такси и ръчен багаж с размери 40 x30x 20см;

 • Транспорт с климатизиран автобус по целия маршрут;

 • 4 нощувки със закуски в Колмар -Hôtel Turenne или подобен;

 • Градска такса за хотела;

 • Една вечеря в типично заведение с френска кухня в Колмар;

 • Пешеходна разходка в Колмар с екскурзовод;

 • Пешеходна разходка в Базел-Швейцария с екскурзовод;

 • Полудневна екскурзия до Мюлуз с екскурзовод;

 • Представител на туроператора – екскурзовод, придружаващ групата през цялото време и беседи за посещаваните обекти;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

 • Персонални приемник + слушалки по време на цялата екскурзия.


 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: • PCR тест (при необходимост);

 • Доплащане за единично настаняване - 390 лв.;

 • 10 кг чекиран багаж - 170 лв. двете посоки; 20 кг чекиран багаж – 215 лв. в двете посоки (подлежи на препотвърждение);

 • Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10-килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – 205 лева на пътник в двете посоки (подлежи на препотвърждение);

 • Авиокомпанията разпределя местата автоматично. За да гарантирате желан избор е необходимо доплащане за съседни места в самолета (общо за двете посоки) -– 98 лв. на човек;

 • Бакшиши за шофьор: 2 EUR на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица;

Социални Мрежи
Vectra Travel Logo
IATA Logo Inovations Logo
Начало | Топ оферти | Празнични оферти
Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.