Гранд тур на ПЕРУ - от крайбрежието до Андите | 24.11. 2018

Перу - Лима

17 дни/ 15 нощувки/ 15 закуски/ 13 обяда/ 13 вечери
НОВО - полет със самолет над линиите на Наска включен в цената

Потвърдена дата: 24.11.2018

Цена при ранно записване до 01.09.2018: 8478 лева
Стандартна цена: 8876 лева

София – Амстердам – Лима - Паракас – Наска – Арекипа - Каньонът Колка - езерото Титикака - Куско – Свещената долина - Мачу Пикчу - Лима – Амстердам - София
Маршрут

Лима

Програма

Отпътуване за Перу. Пристигане в Лима. Трансфер до хотел и нощувка.

Маршрут

Паракас (закуска, обяд, вечеря)

Програма

Сутринта след закуска първо запознанство с Лима. Започваме нашата обиколка с посещение на Мирафлорес – съвременен район, разположен на брега на Тихия океан, както и на Парка на Любовта. Продължаваме с Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Ще посетим църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града, както и прилежащите и катакомби. След това продължаваме по направление на Паракас, където пристигаме късен следобед. По пътя посещение на археологическия обект Пачакамак. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел в Паракас.

Маршрут

Паракас-Наска (закуска, обяд, вечеря)

Програма

Сутринта след закуска трансфер до пристанището в Паракас, където ще се качим на корабче за Балестовите острови – скалисти образувания с пещери и естествени арки, приютили цели популации тюлени и над 60 вида морски птици – Хумболдтови пингвини, пеликани, рибарки, корморани и др. Към 10:30 се връщаме в Паракас и продължаваме по посока Наска. По пътя ще спрем в една бодега, където се дестилира писко – националната алкохолна напитка. Чудесен предтекст да я опитаме! След това ще спрем в лагуната Уакачина – оазис като от пощенска картичка насред пясъчните дюни, където ще потеглим на разходка сред пустинята в специално приспособени двуколки (бъги). Гарантираме ви наистина незабравими емоции. Пристигане в Наска. Отпътуване към площадката за полети над платото Наска. Мистичните линии над Наска са една от най-големите съвременни загадки. Преди над 2000 години Южноамериканска цивилизация създала множество гигантски изображения, издълбани в скалите на перуанското пустинно плато Наска. Знаците от Наска включват около 30 рисунки, 700 геометрични фигури и 13 000 линии. Най-големите са с дължина 270 метра, а общата им площ е 500 квадратни километра. Никой и до днес не е успял да обясни точно и приемливо кой е издълбал тези фигури и какво е тяхното предназначение. Настаняване, вечеря и нощувка.
Важно за линиите на Наска: Няма гаранция, че метеорологичните условия ще са благоприятни и пустинната мараня няма да е скрила линиите.

Маршрут

Наска- Арекипа (закуска, обяд, вечеря)

Програма

Закуска. Потегляме към пустинята на юг от Наска, за да посетим гробището Чаучияс, датиращо от периода преди Колумб, с мумии от преди 1000 години. Продължаваме нашия път към Арекипа следвайки линията на тихоокеанското крайбрежие. По пътя ще имаме възможност да спираме на места, незавладяни още от туристите. Късно вечерта пристигане в Арекипа. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел.

Маршрут

Арекипа – Колка (закуска, обяд, вечеря)

Програма

Закуска. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното и историческо наследство на ЮНЕСКО. След закуска посещение на площада в живописния квартал Янауара, както и на панорамната площадка Кармен Алто, откъдето се разкрива прекрасна гледка към долината на Арекипа и заобикалящите я вулкани. След това ще посетим колониалния център, централния пазар и манастира Санта Каталина, един от най-красивите колониални манастири на Южна Америка. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.

Маршрут

Колка (закуска, обяд, вечеря)

Програма

След закуска се отправяме към каньона Колка. Изкачваме се на Алтиплано (огромно плото в Андите) на над 4000 м надморска височина и прекосяваме резервата Агуада Бланка, където ще имаме възможност да наблюдаваме местната фауна: различни видове лами – вигони, алпака, както и малки чинчили. След като преминем планински проход на 4900 м височина, ще се спуснем в долината на Колка в селището Чивай (3500м). Отправяме се през долината на Колка към панорамната площадка Крус дел Кондор, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към каньона, към реката, течаща на 1000 м под нас и високите над 2500 м скали отсреща. Това е и мястото, откъдето при късмет ще наблюдаваме величествения полет на кондорите, минаващи понякога на 10 метра от нас. Завръщане в Чивай. Вечеря и нощувка.

Маршрут

Колка – Пуно (закуска, обяд, вечеря)

Програма

Закуска. Отпътуване в посока Пуно, по пътно спиране и разглеждане на Силустани. Обяд – сух пакет. Пристигаме в Пуно. Вечеря и нощувка.

Маршрут

езерото Титикака : полуостров Чукуито и островите Урос (закуска, обяд, вечеря)

Програма

След закуска потегляме към плаващите острови Урос – изградени от тръстика. Завръщане в Пуно. Обяд и свободно време. Вечеря и нощувка.

Маршрут

Пуно – Куско (закуска, обяд, вечеря)

Програма

След закуска се отправяме към археологическите останки в Пукара, където ще открием следи от първите цивилизации, населявали Алтиплано, предхождащи цивилизацията на инките. След това продължаваме през прохода Ла Рая, който бележи края на Алтиплано и началото на долината в Андите, където е възникнала цивилизацията на инките. Спираме за обяд, после продължаваме към храма на инките във Виракоча и селището Андауайлияс, където се намира “Сикстинската капела” на Андите. В късния следобед пристигаме в Куско и се настаняваме. Вечеря и нощувка.

Маршрут

Куско (закуска, обяд, вечеря)

Програма

Кенко и крепостта Саксайуаман, изградена от огромни каменни блокове, подредени един върху друг с нечувана точност. Отгоре се разкрива спираща дъха панорама към града. После се спускаме към града към храма на Слънцето, политически и религиозен център на империята на инките. Свободно време следобед. Вечеря и нощувка.

Маршрут

Куско – Писак – Морай – Оянтайтамбо (закуска, обяд, вечеря)

Програма

След закуска потегляме към Свещената долина на инките. Ще посетим градчето Писак, едно от най-важните и зрелищни селища в долината и ще се разходим по улиците и из известния пазар на занаятчийски изделия и накрая селището Оянтайтамбо с кацналата в планината крепост. Вечеря и нощувка в селцето на инките в хотел.

Маршрут

Оянтайтамбо – Мачу Пикчу - Оянтайтамбо (закуска, обяд, вечеря)

Програма

Рано сутринта се качваме на влака за Агуас Калиентес, известен също като Мачу Пикчу Пуебло, откъдето ще се изкачим до Мачу Пикчу, за да се възползваме от красотата на мястото преди да пристигнат тълпите туристи с влаковете от Куско. След двучасовата беседа ще разполагаме с голяма част от деня, за да се разходим свободно из всички кътчета на това невероятно археологическо чудо. Следобед слизаме в Агуас Калиентес за да хванем влака за Оянтайтамбо. Пристигане вечерта. Вечеря и нощувка в хотела.

Маршрут

Свещената долина (закуска, обяд, вечеря)

Програма

След закуска потегляме към циркусите на Морай, удивителни концентрични тераси със съвършено кръгла форма. Следват солниците на Марас, където се е добивала сол ръчно от праисторически времена до наши дни и типичното селище Чинчеро, великолепната испанска църква, издигната на мястото на старо светилище на инките. Завръщане в Куско късен следобед. Вечеря и нощувка в хотел.

Маршрут

Куско - Лима Лима (закуска)

Програма

Закуска. Отпътуване за Лима. Нощувка.

Маршрут

Лима (закуска)

Програма

Закуска. Свободно време. Отпътуване от Перу през Амстердам

Маршрут

Амстердам

Програма

Пристигане в Амстердам. Нощувка.

Маршрут

Амстердам-София

Програма

Отпътуване за България. Пристигане в София.

24.11.2018 - 10.12.2018 - 8478 лв.

Цена на турист настанен в двойна стая
при записване до 01.05.2018 г.

Цена на турист настанен в двойна стая
при записване след 01.05.2018 г.

8478 лева

8876 лева


Примерни хотели по програмата:
Lima: Britania или подобен
Paracas: La Posada del Emancipador или подобен
Nazca: Casa Andina Classic или подобен
Arequipa: Casa Andina Classic или подобен
Colca: Eco Inn или подобен
Puno: Hacienda Plaza или подобен
Cusco: San Agustin Internacional или подобен
Vallée Sacrée: Hacienda Valle или подобен

Цената включва:
Самолетен билет София-Лима-София;
Летищни такси;
15 нощувки;
15 закуски;
13 обяда;
13 вечери;
Вътрешен полет Куско-Лима;
Летищни такси вътрешен полет;
Всички трансфери по порграмата;
Водач-преводач от агенцията през цялото пътуване;
Настаняване в хотели 3* в двойни стаи;
Местни екскурзоводи на френски език;
Обиколка на Лима;
Разглеждане на археологическия обект Пачакамак;
Екскурзия до Наска;
Вход за естествените минералните басейни в долината на Колка;
Екскурзия с корабче до Балестовите острови;
Разходка сред пустинята в специално приспособени двуколки (бъги);
Обиколка на Арекипа;
Разходка из резервата Агуада Бланка;
Екскурзия до Колка;
Екскурзия до Пуно;
Разглеждане на Пукара;
Обиколка на Куско;
Екскурзия до полуостров Чукуито;
Екскурзия по езерото Титикака;
Разходка с корабче до островите Урос;
Разглеждане на солниците на Марас;
Разглеждане на циркусите на Марай;
Разглеждане селището Чинчеро;
Влак до Агуас Калиентес;
Влак до Оянтайтамбо;
Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро, с опция А;

Цената не включва:
допълнителни услуги, не включени в описанието на програмата;
лични разходи;
полет над линиите на Наска ( по желание заплаща се в България);
бакшиши ( екскурзоводи и шофьори) 3 евро на човек на ден = 48 евро( заплащат се в България);
входни такси за посещаваните обекти – 180 лева

Полетни детайли:
KL 3076  24NOV  SOFAMS 07:00 09:00  
KL 743   24NOV   AMSLIM 12:35 19:15  
KL 744   08DEC   LIMAMS 21:05 15:25+1
FB 462   10DEC   AMSSOF 10:20 14:00 

Резервация:
Предоставяне на копие от паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
Депозит в размер на 1500 евро или 2900 лева
Доплащане до 45 дни преди отпътуване

Допълнителна информация:
безвизов режим за български граждани;
необходим документ за влизане в страната с паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане
няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната
Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове
Агенцията си запазва правото да променя реда на екскурзиите

Офертата важи при минимум 10 плащащи туриста.

Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.