Прага и Дрезден от Варна

Чехия - Прага
Дата: 06 – 10 август 2018

Цена от : 976 лв/човек

5 дни /4 нощувки
Маршрут

Варна-Прага

Програма

Отпътуване от летище Варна в 08:55 - каца 10:05. Трансфер летище-хотел.
Оставяне на багажа в хотела и трансфер до Крепостта „Храдчани“.Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език– обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит"; слиза се в Мала страна – посещава се през градините на двореца Wallenstein –седалището в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала страна ще разгледате – площада, църквата Св. Никола , кметството и др. След това преминавате по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейския квартал с най-старата синегога в Европа, стария градски площад с Кметството с часовника.
Вечерта възможност за вечеря в една от многобройните прочути бирарии на Прага.
Срещу допълнително заплащане от 25,-евро /при мин. от 10души/.

Маршрут

Дрезден

Програма

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за Целодневна екскурзия до Дрезден. Той е разположен по протежение на бреговете на река Елба и често е наричан "Флоренцията на Елба". Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, като едновременно с това е четвъртото най-голямо населено място в страната след Берлин, Хамбург и Кьолн. Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам Дрезден е град, който изключително много държи на историческото си наследство. И днес Дрезден предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Няма книга за архитектурата през вековете, която да пропусне да отбележи прекрасният бароков дворец Цвингер (Zwinger) - забележителен архитектурен ансамбъл, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело.Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в центъра на града е задължителна спирка за всеки турист. Заслужава си да се посети градът, който е бил опожарен до основи през Втората световна война, и отново е възкръснал с неповторимите си архитектурни сгради.
Срещу допълнително доплащане от 70 евро на човек при мин.10 души.
Късен следобед връщане в Прага и свободно време.

Маршрут

Прага

Програма

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.

Маршрут

Карлови Вари

Програма

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия до Карлови Вари – аристократичният спа-курорт на чехите.
Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа - императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: "Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея." Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини... И въпреки че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради - архитектурни паметници в различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений.
Срещу допълнително доплащане от 60 евро на човек при мин.10 души.

Маршрут

Варна-Прага

Програма

Закуска, освобождаване на стаите до 12.00 часа, свободно време за обяд и към 16.00 часа -отпътуване от хотела за летище. Полет Прага - Варна излитащ в 19:30. Кацане във Варна в 22.35ч.

06.08.2018 - 10.08.2018 - 976 лв.

Цената включва:


Самолетен билет Варна – Прага – Варна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж 15 кг;


5 нощувки на база нощувка със закуска в съответния хотел;


трансфери летище – хотел – летище;


Водач придружаващ групата от България при минимум 20 пътуващи


Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:


Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език


доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.


Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.