Виетнам & Камбоджа - 2018

Виетнам - Ханой
12 дни

Дати: до 30-ти Септември 2018 

Цени от 1001 лева *
София/Варна - Ханой - Халонг Бей - Ханой – Сайгон - Делтата на Меконг – Сайгон - Тунелите Ку Чи - Сайгон – Сием Рип - Ангкор - Сием Рип - София/Варна
Маршрут

отпътуване от София или Варна

Програма

Възможности за полет с Катарски Авиолинии или Турски Авиолинии

Маршрут

Пристигане в Ханой

Програма

Добре дошли във Виетнам!
Английско говорящ екскурзовод ще Ви посрещне на летището Ной Бай и ще ви придружи до хотела за настаняване.
След обяд започва нашата велосипедна обиколка на столицата, която ще започне около Старата част на Ханой. Ще спрем да посетим храмът Нгок Сон, който се намира на езерото Хоан Кием. От там ще продължим разходката по тесните улици на стария квартал, за да усетим ежедневието на местните хора.
Нощувка в Ханой.
Забележка: Обикновено настаняването в хотелите се извършва след 14:00 ч.

Маршрут

Ханой – целодневна обиколка на града (Закуска)

Програма

Закуска в хотела
Трансфер до площада Ба Дин – най-големия площад в Ханой, където се провеждат големи кълтурни и политически събития. Посещение на комплекса Хо Ши Мин, който включва Мавзолей на Хо Ши Мин, наколната къща на Хо Ши Мин, неговото езеро за ловене на риба и неговата Пагода. След това ще посетим затвора Хоа Ло, наречен от американските затворници „Ханой Хилтън”.
След обяд продължаваме обиколката с посещение на Храма на Литературата, който се счита за първия университет във Виетнам. После ще посетим Музея по Етнология, който е един от най-големите музеи във Виетнам с външна и вътрешна експозиции. Там вие ще получите повече информация за етническите групи във Виетнам и тяхната култура.
Привечер ще се насладите на водно куклено шоу.
Нощувка в Ханой

Маршрут

Ханой – Халонг Бей /закуска/обяд/вечеря/

Програма

Закуска в хотела
След закуска отпътуване за Халонг. По пътя се посещава града на керамиката Донг Триеу, където ще видим пещите за керамика и ще се насладим на прекраната природа. Преди да пристигнем в Халонг ще посетим и Етнографско селище проектирано от ЮНЕСКО за Виетнам през 1994 г.
Настаняване на кораба и обяд в пресни морски дарове докато корабът се движи по залива с малки островчета, внушителни скали и плажове. Кратки паузи за посещение на карстови пещери или просто да поплувате или да се насладите на залеза от самотен плаж. Обяд и вечеря с местна храна на борда.
Нощувка на кораба в Халонг Бей.
Забележка: Програмата на круиза зависи от вида на криуза. На борда има английско говорящ екскурзовод.

Маршрут

Халонг – Ханой – Сайгон /закуска/обяд/ - вечерен полет

Програма

Трябва да се събудите рано, за да се насладите на изгрева. Виетнамците наричат морето „Източно море” и можете да си представите колко впечатляващ е изгрева над островите на залива Халонг.
След закуска корабът продължава обиколката си покрай малки острови, Рибарската скала, Скалата пеперуда, острова костенурка и др.
Край на круиза и трансфер до летище Ханой за полет до Сайгон.
Пристигане в Сайгон, трансфер до центъра и настаняване в хотел.
Нощувка в Сайгон.

Маршрут

Сайгон – Делтата на Меконг – Сайгон /закуска/

Програма

Закуска в хотела.
Тръгване от хотела в посока Ми То, домът на кокосите и семейните предприятия за местни продукти като кокосови сладки, оризова хартия и др.
Тук ни предстои криуз по великата река Меконг, където ще се запознаем с живота на местните обитаващи нейното поречие. Посещение на 4 острова. Опитайте пресни тропически плодове от градините на местните се насладете на традиционна южно виетнамска музика.
След това ще се качим на малки лодки с които ще преминем по тесните канали на реката, заобиколени с кокосови дървета и ще посетимместна фабрика. Там ще опитате меден чай и ще видите как местните произвеждат бонбони с кокосово мляко. След разходка с кон и каруца из селището отново се качваме на голяма лодка и след обяд се връщаме към Сайгон. По пътя ще посетим пагодата Вин Транг, която представлява акрхитектурна смесица от китайската, камбоджанската и френска култура.
Нощувка в Сайгон.

Маршрут

Сайгон полудневна обиколка – Тунелите Ку Чи /закуска/

Програма

Закуска в хотела.
Сутринта започваме нашата обиколка на града с посещение на Двореца на Обединението, свидетел на Виетнамската война завършила през 1975 г. Тази голяма сграда днес е музей и зала за официални приеми. В близост до Двореца се намират Централната поща в колониален стил и катедралата Нотре Дам, построена между 1877 и 1883 г., която се счита за една от най-красивите забележителности на града. Пешеходна разходка по улица Нгуйен Хюе, за да можете да направите снимки на Операта и Кметството. Продължаваме пеша до пазара Бен Тан, един от символите на Сайгон, където можете да закупите ръчно направени сувенири.
След обяд ще посетим тунелите Ку Чи, един от малкото останали паметници от Виетнамската война. Под земята са разположени над 200 км тунели, изкопани на ръка и обитавани от виетнамската съпротива по време на войната. В разгара на войната, преди нападението на Тет през 1968 г. тунелният комплекс е бил обитаван от над 10 000 войници. До ден днешен те са един от най-впечатляващите примери на жестокостта на войната. Вие дори можете да пропълзите няколко метра под земята, за да добиете истинска представа. Завръщане в Сайгон и свободно време за почивка и развлечения.
Нощувка в Сайгон.

Маршрут

Сайгон – Сием Рип /закуска/

Програма

Закуска в хотела. Свободно време до напускането на хотела и трансфер до летището за полет до Сием Рип.
Посрещане на летището в Сием Рип, трансфер и настаняване в хотела.
Посещение на западното езеро „Барай”, което представлява водфен резервоар построен от древните кхмери. Ще посетим храмът Пре Руп и ще се насладим на романтичния залез.
Нощувка в Сием Рип.

Маршрут

Сием Рип – целодневна екскурзия в Ангкор /закуска/

Програма

Закуска в хотела.
Ще посетим южната врата на Ангкор Том, познат като Големия Ангкор. Breakfast at hotel, explore South Gate of Angkor Thom known as Big Angkor. Градът на кралете, разположен на площ от 3 кв. км. е бил последната столица на Ангкорската Империя. Терасата на слоновете в прочутия храм Байон е впечатляваща с размери от 2,5 м ширина и 300 м дължина, украсена с релефи на слонове.
В сърцето на Ангкор Том са разположени Кралския дворец и впечатляваща пирамида от пясъчник.
Накая ще посетим храма Та Пром, който е прекрасна комбинация от човешкия гений и природната красота. Тук от векове растат гигантски дървета.
След обяд ще посетим храмът Ангкор Ват. Основател на храна е Сурияварман II, който е управлявал Камбоджа от 1113 до 1152 г. и е построил петте кули през 12. век, посветени на хиндиуския бог Вишну. Концепцията за пирамидално строителство на храма в комбинация с алеи и ровове с вода са древен шедьовър на архитексурата и строителството. Позабавлявайте се в баровете и клубовете на нощния пазар на Ангкор.
Нощувка в Сием Рип.

Маршрут

Сием Рип /закуска/

Програма

Закуска в хотела. Посещение на Ват Тмей /бойното поле/, където могат да се видят костите на жертвите на червените кхмери. Някои от костите са били открити наблизо, а други по бойните полета в околността. Посещение на училище за автентично кхмерско изкуство и занаяти.
След обяд се посещават плаващите села разположени на 10 км южно от Сием Рип. Разходка с традиционна дървена лодка по реката Тонле Сап и най-голямото езеро в Азия. Тук ще видите много примери за кхмерския начин на живот в Тонле Сап. След това се посещава Ват Бо, построената през 18 в пагода с униални рисунки от 19 в. и местния пазар. Нощувка в Сием Рип.

Маршрут

отпътуване от Сием Рип /закуска/

Програма

Закуска в хотела и свободно време до трансфера за летище. Ако остане време до полета може да се посети Пуок, място където се произвежда истинска коприна.
Забележка: Напускането на хотела е до 12 ч.

Маршрут

пристигане в София

Програма

Край на пътуването!

Примерни хотели за настаняване

град

Хотели

3 Star / Room type

4 Star / Room type

5 Star / Room type

Ханой

Adamas Hotel

La Casa Hotel

Sheraton Hanoi Hotel

Халонг Бей

Phoenix Cruise

Gray Line Cruise

Pelican Cruise

Сайгон

Asia Ruby Select Hotel

Aristo Hotel

Eastin Grand 

Сием Рип

Kouprey Hotel

Sokha Roth Hotel

Angkor Miracle Resort


От 01.10.2017 до 30.04.2018
(Цените не важат за следните периоди: 24.12.2017 – 01.01.2018, 15.02.2018 – 21.02.2018/)

Наземни услуги
(в лева на човек при настаняване в двойна стая)

група

1 pax

2 pax

3-5 pax

6-7 pax

8-9 pax

10-12 pax

13-15 pax

Допл. за ед. стая

Хотели 3*

3285 лв.

1747 лв.

1472 лв.

1179 лв.

1145 лв.

1077 лв.

1055 лв.

516 лв.

Хотели 4*

3790 лв.

2001 лв.

1719 лв.

1418 лв.

1380 лв.

1315 лв.

1291 лв.

738 лв.

Хотели 5*

4566 лв.

2386 лв.

2094 лв.

1787 лв.

1742 лв.

1674 лв.

1653 лв.

1076 лв.

 
От. 01.05.2018 до 30.09.2018

Наземни услуги
(в лева на човек при настаняване в двойна стая)

група

1 pax

2 pax

3-5 pax

6-7 pax

8-9 pax

10-12 pax

13-15 pax

Допл. за ед. стая

Хотели 3*

3202 лв.

1706 лв.

1425 лв.

1132 лв.

1092 лв.

1023 лв.

1001 лв.

470 лв.

Хотели 4*

3579 лв.

1894 лв.

1609 лв.

1309 лв.

1267 лв.

1200 лв.

1179 лв.

634 лв.

Хотели 5*

4316 лв.

2263 лв.

1955 лв.

1644 лв.

1613 лв.

1544 лв.

1522 лв.

956 лв.

Цената за 1 човек включва доплащането за единична стая.

Забележка: Горепосочената цена е калкулирана при курс на Долар на деня, равностоен на 1,68 лева. Цената може да претърпи промени при съответната промяна в курса на деня.

Ориентировъчни цени за вътрешни полети:

МАРШРУТ

VIETNAM AIRLINE

VIETJET AIR
(Low-cost Carrier)

Ханой – Сайгон

USD 155 на човек

USD 100 на човек

Сайгон – Сием Рип

USD 195 на човек

-


Забележка:
Тарифата включва летищни такси
Цената може да се промени към момента на издаване на билета. 

Допълнително заплащане за избор на език:
Промяна от английско говорящ екскурзовод на испанско говорящ  USD 670/група/пътуване
Промяна от английско говорящ екскурзовод на италианско говорящ USD 828/група/пътуване

Пакетната цена включва:
9  нощувки със закуска в двойна стая.
Хранения описани в програмата – обяди, вечери с местна храна
Всички входни такси на обекти упоменати в програмата
Транспорт с автомобил/бус с климатизация
Разходки с лодки  упоменати в програмата
Круиз в Халонг Бей
2 бутилки минерална вода на човек на ден
Местни английско говорящи екскурзоводи на всяко място. Английско говорящ екскурзовод на круиза в Халонг Бей.
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”с покритие 10 000 Евро на ЗАД Армеец.

Пакетната цена не включва:
Самолетен билет до Виетнам
Вътрешни полети и летищни такси
Писмо за виза и виза за Виетнам. Цена писмо за одобрение за виза – 20 Долара, заплаща се с пакетната цена. Виза за Виетнам – 25 Долара, заплаща се на летище при пристигане. /задължително се представя снимка паспортен формат. Ако не разполагате с такава, се заплащат още 3 долара на място/
Изхранване неупоменато в програмата /обяди и вечери/
Ранно настаняване и късно напускане в хотелите/промяна на тип стая
Доплащания за празници
Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗАД Армеец
Бакшиши, напитки, разходи от личен характер и услуги, които не са упоменати в програмата.
Препоръчителен бакшиш: при групи над 10 човека се препоръчва бакшиш за екскурзовод около 3 долара на човек на ден и 1 долар на човек на ден за шофьор. При по-малки групи 5-6 долара на човек на ден за екскурзовод и 2 долара на човек на ден за шофьор.
Разходи от личен характер

По програмата ще посетите:
Ден 1: отпътуване от София или Варна
Ден 2: Пристигане в Ханой
Ден 3: Ханой – целодневна обиколка на града (Закуска)
Ден 4: Ханой – Халонг Бей /закуска/обяд/вечеря/
Ден 5: Халонг – Ханой – Сайгон /закуска/обяд/ - вечерен полет
Ден 6: Сайгон – Делтата на Меконг – Сайгон /закуска/
Ден 7: Сайгон полудневна обиколка – Тунелите Ку Чи /закуска/
Ден 8: Сайгон – Сием Рип /закуска/
Ден 9: Сием Рип – целодневна екскурзия в Ангкор /закуска/
Ден 10: Сием Рип /закуска/
Ден 11: отпътуване от Сием Рип /закуска/
Ден 12: пристигане в София

Паспортен режим:
Има визов режим за български граждани. Необходим е международен паспорт, с валиднос 6 месеца от датата на връщане.

Условия за плащане:
30% от пакетната цена и 100% от цената на самолетните билети за вътрешните полети са платими до 14 дни след резервация. 70% от пакетната цена е изискуема 30 дни преди заминаване.

Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.