ИЗБЕРИ ДЕСТИНАЦИЯ

Държава/Дестинация
Транспорт
Месец

Сортиране по:

от 1,161 лвЕкскурзия в Португалия – Порто, Лисабон и гроздобер в долината на река Дуро

Екскурзия в Португалия – Порто, Лисабон и гроздобер в долината на река Дуро
 
8 дни/7 нощувки
Дати: 19.09.2020 – 26.09.2020 – 849 евро

Известният винарски регион долината на река Дуро по време на гроздобер. Ще видим още Лисабон, Порто, Синтра и Авейро. Малка група, нощувки в пешеходен център, бутикова програма, живописни железници и разходки с традиционни корабчета.

"Прииска ми се да ви споделя една стара мечта и да ви заведа до едно място, за което мечтая от деня, в който го видях за първи път. Беше топъл февруарски ден… от първото ми пътуване до една от страните, в които ще се връщам всеки път, когато мога. Тръгнахме рано сутринта от Порто нагоре по поречието на река Дуро, минахме през терасирани лозя и стари винарни, портокалови горички и живописни гарички на още по-живописни градчета. Хапнахме превъзходна португалска кухня и пихме едни от най-добрите вина. Оттогава та до днес не спирам да си представям себе си там през есента, по време на гроздобера. Пътувам мислено с теснолинейката през безсрамно красивата долина, качвам се на корабчета между китни градчета и пълня кошове с грозде, за да ми е по-вкусно виното и обяда сред лозята с гледка към реката. А когато всичко това ми омръзне /да, оксиморон, зная!/, величественият Порто ме очаква с крайбрежните си ресторантчета, шарените лодки, които си съперничат с цветовете, бликащи от саксиите из малките дворчета и балконите от ковано желязо и с непоносимо разкошните си фасади с азулежус. Някой ден, ах някой слънчев есенен ден ще хапвам бакаляо в ресторантче до реката, малко след като съм слязла от лодката, ще чакам залеза с чаша порто и ще съм пак в един от онези моменти, в които всичко е тук и сега. Хайде заедно на екскурзия, различна от всички други! Харесвам малките туристически групи които отиват за да усетят всичко и да не пропуснат нищо! Харесвам пътешествия които трябва да се усетят и преживеят пълнокръвно, пълноцветно… Харесвам малките китни хотели в центъра на града. Те винаги са удобни за вечерни разходки и чаша вино на масичка насред калдаръмените улички…
Аз съм Ади и ще ви покажа Порто, Лисабон, Авейро, Синтра и гроздобера по поречието на река Дуро така, както бихте ги преживяли с компания приятели – ще сме малка група, която пътува с влакове, трамваи и корабчета, ще спим в пешеходния център на всеки от градовете, ще ви покажа скрити местенца и ще ви предам любовта си към една от най-магичните страни на континента – Португалия!" 

ПРОГРАМА:
ДЕН 1: София - Порто - Дуро
Среща на летище и полет за Порто. Трансфер до старата гара на Порто Сао Бенто - една от най-известните сгради с класически азулежус в типичния за региона на Порто синьо-бял стил, откъдето ще хванем теснолинейката за Пиняо или друго градче по поречието на Дуро. Линията минава през живописната речна долина с китни градчета, терасирани лозя и сред тях - именията на избите, портокалови горички и море от хълмове. 
Долината на Дуро е красива през всеки сезон, но чарът ѝ през есента е особено изразен с мекото есенно слънце, берачите в лозята и топлите цветове по склоновете. Поречието на Дуро е известно в цял свят като регионът, в който се отглежда грозде за порт и е един от най-старите винарски райони на континента. Пристигаме в Пиняо, където ще отседнем. Ще вечеряме в някое типично ресторантче с традиционна храна, а след това е време за релакс с чаша порт. Нощувка.

ДЕН 2: Дуро - Порто
Ставаме рано, защото днес ни чака незабравим ден! Закусваме и се отправяме на гроздобер с опция за традиционно мачкане на грозде /срещу допълнително заплащане/. Врема за обяд сред лозята. Ще се включим в традиционния метод за мачкане на грозде, ще направим обиколка на избата и ще дегустираме 3 вида порт.
След това с корабче ще тръгнем на разходка по река Дуро, откъдето ще ни се разкрие различна перспектива към околните хълмове и лозя. Следобед с чудна криволичеюа теснолинейка се отправяме към Порто. От гара Сао Бенто се отправяме към хотела. А наоколо... живописни улици със сгради, облицовани с азулежус /традиционни рисувани керамични плочки, наследство от мавританското владичество на полуострова, които португалците доразвиват в истинско изкуство/.
След като се настаним ще излезем на вечерна разходка в крайречния квартал Рибейра - обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Старият квартал Рибейра в центъра е един от най-живописните и оживени райони на Порто. Цветните къщи са накацали по хълма с гледка към река Дуро и металната арка на великолепния мост Дом Луиш I - творение на ученик на Гюстав Айфел, влиянието на чийто по-ранен проект за мост над река Дуро е видимо за всеки, който някога е посещавал Айфеловата кула в Париж. Стръмните павирани улици на Рибейра, цветовете на фасадите и цветята по балконите и дворчетата, вкусните специалитети на традиционните ресторанти с тераси над реката, прелестните площадчета и пъстрата тълпа ще предизвикат експлозия на сетивата ни, а вечерната гледка към осветения метален мост ще сложи края на този наситен с емоции и красиви впечатления ден. Нощувка.

ДЕН 3: Порто
Закуска. Днешният ден ще е посветен на прелестния Порто. Не забравяйте камерите, заредете батериите на телефоните, защото въпреки цялата красота, която ще видим, после вкъщи няма да ви се вярва, че наистина сме били там! Отправяме се към Виля Нова де Гая - кварталът от другата страна на реката срещу Рибейра.
Виля Нова де Гая е мястото, на което се намират старите изби за съхранение и отлежаване на порто – една от основните атракции на града. От крайбрежието на Виля Нова се откриват едни от най-хубавите гледки към Рибейра, мостовете и плаващите по реката традиционни пъстри дървени лодки рабело, с които някога се е транспортирало гроздето от долината на Дуро. Тук още по време на римската империя е имало град на име Кале /или Гале/, който през средновековието става Портус Гале /пристанище Гале/, откъдето идва и името на Португалия. Започваме със сутрешна панорамна разходка с корабче по Дуро /опционална, срещу допълнително заплащане на място/, по време на която ще минем под няколко от мостовете. По желание може вместо корабчето по реката, да се качим на хълма над Виля Нова с лифта Телерифико де Гая /заплаща се на място/. След това пресичаме реката пеша по моста Дом Луиш и през живописните улички на Рибейра стигаме до Паласио ла Болса - внушителната сграда на стоковата борса, построена пред 19-и век в неопаладийски стил. Ще разгледаме импозантния интериор на игрежа /църква на португалски/ Сао Франциско. Време за обяд. По път към Катедралата на Порто, ще хапнем в китно местно ресторантче. Обядът тук винаги е придружен от разкошните и евтини португалски вина в тиха уличка със сгради с азулежус и стари дървени врати с античен обков или на някое цветно площадче с припичащи се котараци и цветно пране, висящо от балконите. Амалгамата от готически и романески архитектурни влияния, по-късните барокови елементи, двете кули и дантелата от камък несъмнено ще ни впечатлят, но най-дълго ще помним прелитащите гларуси над вътрешния двор и терасите с огромните пана от азулежус, изобразяващи всякакви религиозни и светски сцени. Наблизо е и кокетната малка църква Сао Инделфонсо. Пътьом ще минем покрай кулата Клеригуш, от чиито връх ще видим стария град от високо. От нея се отправяме към прочутата огромна книжарница Лело с нейната неоготическа фасада и разкошен интериор в стил Арт Нуво. Следва Авенида дош Алиядуш - същинският център на днешен Порто. Около булеварда и едноименен площад са разположени едни от най-луксозните хотели, сградите на няколко банки и сградата на кметството. Леко уморени, но доволни поемаме надолу по хълма на Рибейра и през металния мост се връщаме във Виля Нова де Гая, защото е време за дегустация на порто! Независимо дали ще изберем посещение в някоя от реномираните изби или просто ще се възползваме от множеството оферти на крайречните заведения, които предлагат дегустация на 5 вида порто. Елексирът на града ще ни дойде добре след лежерната, но впечатляваща обиколка.
Нощувка.

ДЕН 4: Порто - Авейро - Порто - Лисабон
Закуска. Ден за самостоятелно разглеждане на Порто или целодневна екскурзия до Авейро /срещу допълнително заплащане/. 
За избралите самостоятелно разглеждане препоръчваме спрямо интересите някои от тези места: градините на Паласио де Кристал, музеят за модерно изкуство Сералвеш, океанското крайбрежие на Виля Нова де Гая с модерни хотели и широки плажове. 
По желание - ще се отправим с влака от гарата на Виля Нова към крайбрежния град Авейро, известен с каналите си, пъстрите къщи и разходките с традиционни лодки молисейро, някога служели за транспортиране на сол от солниците край океана.
 През по-голямата част от половинчасовото пътуване влакът се движи покрай Атлантическия бряг и минава през типични португалски градчета със стари гари. 
Следобед от гара Кампаня в Порто хващаме удобния бърз влак до Лисабон. Вечерта пристигаме в Лисабон и се настаняваме в района на пешеходния център. Избираме си наблизо местенце за вечеря и лягаме навреме, защото утре ни очаква южният чар на един от най-атмосферичните и прелестни средиземноморски градове!
Нощувка

ДЕН 5: Лисабон 
Закуска. Този ден е посветен на приятна разходка в старата централна част на Лисабон. Ще напълним душите си с великолепни гледки на стари калдаръмени площади, ще обиколим живописни кварталчета с къщи, облицовани в традиционни плочки, каквито ще можем да си купим от бит-пазара Фейра да Ладра. Ще се любуваме на гледките от няколко от мирадуротата /места с красива гледка, обикновено с кафенета и пейки/ на Лисабон, ще пием кафе на традиционните дървени киоски, ще слушаме песните на уличните музиканти, ще се покатерим на крепостната стена на Сао Жорже. Ще се разходим по тесните улички и стълби с графити на най-стария запазен квартал Мурария. Тръгваме от търговското и историческо сърце на Лисабон Байша. Кварталът е разрушен по време на голямото земетресение от 1775 г., и построен наново с успоредни и перпендикулярни улици. Той свършва при река Тежу с величествения Прача ду Комершу /площадът на търговията/, откъдето свиваме по калдъръмените улички и малките площадчета на Алфама. Алфама е магия, която трудно може да се опише с думи. Трудно е човек да повярва, че този стар квартал се намира в сърцето на столицата на Португалия. От уличните музиканти, през цветните фасади на къщите и малките заведения по тротоарите и площадчетата - Алфама влиза в сърцата, за да остане там завинаги! Първата ни спирка в Алфама е по пътя на историческия трамвай 28. Катедралата на Лисабон с готическата си архитектура крие една тайна, която много туристи пропускат - срещу само няколко евро, получаваме достъп до криптата, както и до вътрешния двор със странични пасажи с колони и арки в готически стил и археологически разкопки на останки от римското и арабското владичество. После тръгваме нагоре по хълма към две от красивите мирадурота /места с хубава гледка/ на Лисабон. Първа е Санта Лучия с площадката ѝ с колони, нацъфтели бугенвилии и гледка към река Тежу. Съвсем близо до Санта Лучия е Портас ду Сол /врата на слънцето/, кацнал по средата на хълма с амфитеатрално разположение, откъдето ще видим корабите и фериботите по Тежу. Време за кратка почивка на киоска на Портас ду Сол /киоските в Лисабон са традиционни шарени дървени павилиончета с конусовидни покриви/. Оттук навлизаме в по малките улички в сърцето на Алфама, за да се озовем при крепостта Сао Жорже, стратегически разположена на върха на хълма /входът се заплаща на място/. Ще се разходим по крепостните стени и ще снимаме невероятни гледки през бойниците, ще се любуваме на града под нас и на пъстрите пауни по алеите. Ще поседнем за обяд в Алфама, за да опитаме някоя от безбройните рецепти за приготвяне на бакаляо, октопод или каквото ни се прииска - изборът е наистина голям! Похапнали добре е време местен колорит. Ще го открием на битпазара Фейра да Ладра. Оттам ще си купим всякакви антикварни предмети или просто да погледаме шарените сергии и пазарлъка на търговците. Обиколката продължава в автентичен квартал Грача. Ако Санта Лучия и Портас до Сол не са ни оставили без дъх, тук това е гарантирано! Ще минем покрай укреплението Сао Жорже, наблизо е площад Росио и реката, а отсреща е хълмът на оживения Баиро Алто с гледка към елевадор де Санта Жуста /метален външен асансъор, построен отново от ученици на Айфел, който свързва Байша с Баиро Алт/ и руините на манастира Кармо.
Продължаваме към Мурария - най-старият запазен квартал на Лисабон. Някои от сградите са още от мавританско време. Добре дошли в царството на графитите и уличното изкуство! Ще ви преведем през малките улички на Мурария, изпъстрени с майсторски изпълнени графити и цветно пране, висящо от балконите. От Мурария ще се спуснем към площад Росио и оттам ще посетим руините на разрушения от земетресението през 1775 г. манастир Кармо. След това ще се качим с елевадор Санта Жуста /билетът се заплаща на място/ до Баиро Алто - пъстрият квартал с барчета и традиционни ресторанти. От Баиро Атло тръгваме към квартала Принчипе Реял. От мирадуро Сао Педро де Алкантра  ще се насладим на цветовете на залеза и на осветените крепостни стени на Сао Жорже на върха на отсрещната Алфама. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 6: Лисабон 
Закуска. Днес покрай забележителностите ще минем и през много вкусни местенца. Качваме се на прословутия стар дървен трамвай 28, с който стигаме до западната част на Баиро Алто. Оттам ще се повозим на иконичния зъбчат трамвай Бика, ще разгледаме покрития пазар Time Out, в който павилиони за улична храна държат едни от най-именитите шеф-готвачи на Лисабон. Качваме се на ферибота през Тежу, от който се откриват невероятни гледки към старите квартали на града. След кратка разходка в кварталчето Какиляс, ще открием полуразрушените стари фабрики и едно толкова скрито място, че пътят свършва там. Освен с разкошни коктейли и морска храна, Понте Финал ще ни очарова и с неповторими гледки към моста "25 април" и към отсрещния бряг. След вкусен обяд се връщаме обратно с ферибота и от пристанището с трамвай стигаме до квартала Белем. Ще разгледаме манастира Жеронимош /от йеромонаси/ - един от най-ярките представители на късно-готическата португалска архитектура /входът се заплаща на място/. Ще се покачим на Торе да Белем, кулата на Белем, стъпила във водите на река Тежу - бивше защитно съоръжение на града. Ще видим паметника на откривателите и със следобедното кафе ще опитаме известните пащейш да Белем /така тук наричат пащейш да Ната/ в една от най-старите сладкарници. Това са вкусните тарталети с яйчен крем. Време за вечеря и напитка с гледка от мирадуро Санта Каталина към доковете и града. 
Нощувка.

ДЕН 7: Лисабон - Синтра - Лисабон 
Закуска. Свободно време за разглеждане на Лисабон или целодневна екскурзия до Синтра /срещу допълнително заплащане/.
За избралите самостоятелна програма интересните места са много: модерния район на Лисабон от Експо 1998 г. с футуристична архитектура, където се намират дългият мост Вашку да Гама, Океанариумът и гара Ориенте, проектирана от Сантяго Калатрава, хипстърският район LX Factory с множество модерни заведения, книжарници, магазинчета и ателиета, музеят на корабоплаването в Белем, музеят на фадо музиката, музеят на традиционните плочки азулежус. 
По желание - екскурзия до замъците, крепостите и парковете на приказната Синтра с влакче от гара Росио в историческия център на Лисабон.
Обещаваме ви, че никога няма да забравите цветната феерия на Паласио Пеня, гледките от мавританската крепост, малките вътрешни градини и огромните комини на старата кухня на Паласио Насионал, нито причудливата архитектура и загадките на Кинта Регалейра!
Вечерта ще хапнем и пийнем португалско вино в заведение с жива фадо музика.  Освен музикантите, пред микрофона застават и посетители, и сервитьорите. 
Нощувка. 

ДЕН 8: Лисабон 
Закуска. Последен ден ни е, а не бързаме да си тръгваме от магията на Лисабон. Нека да започнем денят с кафе и пащайш на Порташ до Сол. 
Време ни е да кажем довиждане на Лисабон и късното лято, но само, за да се върнем отново! По обяд трансфер до летището и полет.
Пристигане на летище София.

ХОТЕЛИ:
• Дуро - 1 нощувка със закуска в шато Outros Tempos - Turismo de Aldeia или подобен
• Порто - 2 нощувки със закуски в хотел Porto View by Patio 25 или подобен
• Лисабон - 4 нощувки със закуски в хотел Alfama - Lisbon Lounge Suites или подобен

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИЯ:
• При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
• Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
• Гроздобер /включва бране на грозде, традиционен обяд-пикник сред лозята, традиционно мачкане на грозде, обиколка на избата и дегустация на 3 вида порт/ - 95 евро на човек
• Целодневна екскурзия до Авейро - 48 евро на човек
• Целодневна екскурзия до Синтра - 35 евро на човек


Разгледайте още предложения за екскурзии в Португалия - ТУК
ЛЯТНАТА МАГИЯ на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

ЛЯТНАТА МАГИЯ на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Москва – град, събрал в себе си богата история от близкото минало и концентрирал в себе си едни от най-ценните културни паметници. Старинни православни църкви с впечатляващи стенописи и икони. Уникална възможност да се запознаете с руската духовна и културна традиция.

Санкт Петербург се смята за един от най-красивите градове в света. Със своите многобройни културни паметници, музеи и дворци, той е любима дестинация на туристи с добър вкус, търсещи духовно и културно обогатяване. Неслучайно едни от най-големите руски имена в литературата – Достоевски, Пушкин и Гогол са творили тук. 
Самолетна  програма
8 дни – 7 нощувки
Маршрут: София – Москва – Санкт Петербург –  София
Дати на отпътуване:
 
26.05 - 02.06.2021 – 2520 лв    *    02.06 - 09.06.2021 – 2560 лв    *     09.06 - 16.06.2021 – 2580 лв
16.06 - 23.06.2021 – 2580 лв    *    23.06 - 30.06.2021 – 2580 лв    *     30.06 - 07.07.2021 – 2580 лв
07.07 - 14.07.2021 – 2560 лв    *   14.07 - 21.07.2021 – 2540 лв     *     21.07 - 28.07.2021 – 2520 лв
28.07 - 04.08.2021 – 2520 лв    *   04.08 - 11.08.2021 – 2490 лв     *     11.08 - 18.08.2021 – 2490 лв
18.08 - 25.08.2021 – 2490 лв    *    25.08 - 01.09.2021 – 2490 лв
 
ПРОГРАМА:
ДЕН 1: София – Москва
Отпътуване от София Терминал 2 по обяд за полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево.
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2: Москва 
Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия. 
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език.
Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и  кремълските катедрали.
Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва. 
Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата. 
Ще продължим с  разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3: Москва
Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.  
В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Връщане в хотела с метро. Вечеря. 
Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.
Връщане в хотела. Нoщувка.

ДЕН 4: Москва – Санкт Петербург
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сап-сан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа.
Пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Санкт Петербург 
Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик. 
Панорамна обиколка с екскурзовод на български. 
По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство. 
Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.
Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа. 
Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 6 – Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село 
Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор. 
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента. 
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село. 
Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 – Санкт Петербург 
Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа. 
Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. при минимум 10 човека
Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин. Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распутин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска империя чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с легендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъздаващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Распутин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 8 Санкт Петербург – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Трансфер до летище Пулково. Полет до България. Кацане на летище София, терминал 2.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

Условия за записване:
► Копие от международен паспорт
► Депозит – 30% от пакетната цена  
► Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи за издаване на руска виза:
► Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
► Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
► Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
► 1 Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);
► Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;

Забележка: Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Необходими документи:
► Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
► За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации. 

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 91 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
2/ от 90 до 55 календарни дни преди датата на отпътуване - 30% от общата цена на организираното пътуване в лева 
3/ под 55 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева 
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на Р. България и Русия. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в законово установеният срок на Р. България.

Вид използван транспорт: Самолет; Автобус; Влак

Забележки:
 •  Минимален брой туристи: 25
 •  Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10
 •  Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20 
 •  Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
 •  Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010318 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.

от 1,463 лвМАРОКО – ОТ ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ ДО ЗАГАДКИТЕ В САХАРА

МАРОКО – ОТ ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ ДО ЗАГАДКИТЕ В САХАРА


8 дни / 7 нощувки в Мароко
Дати Есен 2020: 29.09/ 06.10/ 13.10.20
Само в тази програма:
НОВО! Включено посещение на градината на Жак Мажорел в Маракеш.
НОВО! Възможност да опознаете дивата и автентична Сахара с джипове 4х4, като и среща с фамилия номади, живеещи далеч от цивилизацията.
НОВО! Посещение на касбата Оудая в Рабат – място надминаващо по красота синият град Шефшауен с красиви сини лабиринтни, автентични улички с декорирани дървени порти, украсени с различни мотиви, от където се открива гледка към Атлантическия океан и река Бу Регрег.
Незабравима нощ в Сахара - лагера в пустинята в началото на най-красивите дюните.
Възможност за разходка с камили (керван) по дюните на Ерг Чеби.

Мароко....време е за приключения, време е да си подарите пиршество за всички сетива. 
Каква невероятна комбинация от усещания, звукове, цветове, улични пазари, архитектурата на цитаделите, джамиите, тежките порти на кралските дворци, изтънчено френско, горещо испанско, средиземноморско синьо, ухаен ментов чай, наливан от сребърни чайници, аромат на Рас ел Ханут, вкусна улична храна, цветни дрехи и керамика, а медините... Не, стига, нека да Ви заведем там!
Елате в нашето магазинче за преживявания, купете си на килограм от очарованието  на  Северна Африка,  ние ще прибавим чаена чаша усмивки, още толкова жажда за приключения и  лъжица знания. Вземете си доза „Мароко” за дългата зима...

ПРОГРАМА

Първи ден (вторник):  София - Маракеш            /вечеря/
Среща на летище София, Терминал 1 с нашия представител в 13:30 часа. (два часа преди полета). Регистрация за директен чартърен полет BGH 2001 София – Маракеш на BH Air в 15:30 часа (продължителност около 4 часа и 30 мин.). Кацане на летище Маракеш в 18:00 часа. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел - Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

Втори  ден (сряда):  Маракеш                          /закуска и вечеря/
Закуска.  Туристическа обиколка на Маракеш. 
Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейна, напоен от каналите, които идват от високия Атлас създаден от династията на Алмохадите през XII в. Ще се възхитите на свежите андалусийски градини наречени Парк на Лайла Хасна, намиращи се до джамията Кутубия, която ще видим отвън /Koutoubia Mosque/ - най-голямата джамия в Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, построен по поръчка на емблематичния везир и регент на младия султан Абделазис – Ахмед Бен Моуса, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво, мозайки, мрамор и градини. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, е една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява, а от разказвачите на приказки можете да научите невероятни приказки и истории. След като направим пауза със свободно време от 1 час на площада, ще продължим през лабиринтните улички на Медината, посещавайки автентична берберска аптека,  където специализирани фармацевти и производители на натуралната козметика, типични местни подправки, различни видове кремове и билки, ще ни запознаят с приложението на арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай... и ще можем да си купим желаните от нас продукти. 
Екскурзията ни ще продължи с посещение на градината на Жак Мажорел (входна такса включена в цената) – през 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите ѝ градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Връщане в хотела  Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка. 
Вечерта допълнително, по желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната и демонстрация на конна езда (напитките се заплащат допълнително) – 55 евро  (заявява се и се заплаща на място към екскурзовода).
Забележка: За тези, които се запишат за спектакъла, вечерята  в хотела не се губи, а се заменя с обяд в същия ден.

Трети  ден (четвъртък): Маракеш-Аит Бен Хадду-Уарзазат               /закуска и вечеря/
Закуска и отпътуване за Уарзазат. Ще се отправим по пътя, през който са пътували в миналото керваните с цел търговия и размяна на стока, преминавайки през Високия Атлас и зоната на Тизин Тишка, която се намира в него, образувана от  криволичещи пътища, които стигат 2260 м. надморска височина. Там ще можем да усетим духа на тази величествена и специфична с пейзажите си планина, която според гръцката митология е именно титана Атлас (бащата на Хесперидите), наказан от Зевс да крепи на раменете си небосвода и вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната, показана му от героя Персей.  По пътя спирка в ксара Аит Бен Хадду, където ще имаме свободно време за обяд (опционално) и самостоятелна разходка. Този укрепен град се намира до брега на река Мелха и възниква преди векове, за да е място за защита и почивка на пътуващите кервани през Сахара и Атласките планини. Аит Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционна мароканска глинена архитектура, наречена „тапиал” и е изключително популярен, като филмова площадка с типичен пейзаж за заснемане на филми с ориенталска тематика. Тук са били заснети: Лорънс  Арабски (1962 г.), Исус от Назарет (1977 г.), „Мумията” (1999 г.), „Гладиатор” (2000 г.) и много др. Пристигане в града на киното Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”, където ще посетим Музея на киното, в който ще видим декори и реквизити, използвани в различни филми, като „Клеопатра“, „Индиана Джоунс“, „Сахара“, „Аладин“ и много други.  Настаняване в хотел Le Riad 4* или подобен.  Свободно време. Вечеря и нощувка.
 
Четвърти ден (петък): Уарзазат - оазис Тинхир – Каньоните Тодра - Ерфуд – Ерг Чеби (Сахара)         /закуска и вечеря/
Закуска. Отпътуване към Ерфуд. Едно пътешествие изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмовите дървета са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Ще минем през величествените Каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези много високи, страховити и отвесни скали, наслаждавайки се на внушаващия пейзаж, създаден от майката природата. След това ще спрем за обяд (не е включен в цената) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната. 
Пристигане в лагера в пустинята. Ще се настаним и прекараме нощта в бунгалата на Auberge Kasbah Laila 4*, разположен в началото на дюните. Съветваме Ви предварително да сте си подготвили малък багаж за пустинята, а останалия да го оставите в автобуса, който ще бъде в лагера с нас.  Ще имате възможност да се докоснете до тайните на пустинята и да се насладите на една прекрасна вечер и вечеря с типична мароканска храна, прекарвайки нощта в традиционна берберска обстановка. Ще усетите тишината на пустинята, която ще ви накара да настръхнете... Вечеря. Нощувка.
По желание: Шофиране и приключения на открито с АТВ по дюните на Ерг Чеби, придружени от инструктор – заявява се и се заплаща на място. Продължителност 1 час. Цена на човек 55 евро (при минимум 10 човека).

Пети ден (събота):  Ерг Чеби – Ал Рашидия – Миделт – Азру – Ифран - Фес         /закуска и вечеря/
Сутринта по желание: Разходка с камили и посрещане на изгрева сред тайнствената, мистична и невероятно красива пустиня Сахара. След като се качим на камили, ще се се разходим по едни от най-красивите дюни на Сахара, наслаждавайки се на този вълшебен и величествен пейзаж - заявява се и се заплаща на място. Цена: 18€ на човек (при минимум 10 човека).
След като се насладим на изгрева в пустинята и закусим, ще имате свободно време.
По желание: Екскурзия с джипове 4х4 (по 4 човека в джип) по дивата и автентична Сахара за 2 часа. Влизайки навътре в пустинята, ще се срещнем с фамилия номади, установили се далеч от цивилизацията, отседнали в хайми заобиколени само от пясъци и камъни. Ще имаме възможност да видим и научим повече от първа ръка за техния начин на живот и препитание. След като разгадаем част от тайните на Сахара, ще продължим до старо изоставено от френски легион селище, от където ще се изкачим до мините, от които се е добивало алабастър, кохл и други различни минерали. Ще имаме възможноста да се насладим на автентичната Сахара близо до алжирската граница - заявява се и се заплаща на място. Цена 30€ на човек (при минимум 12 човека).
Отпътуване за Фес. По пътя ще се направим спирка на фабрика за фосили в Ерфуд, в която се обработват различни видове камъни, мрамор и фосили, типични за района. Тук освен пясък от пустинята има и много каменоломни и дълбоки мини. Нека да не забравяме, че тази зона е била дъно на океан преди милиони години и по тази причина все още могат да се намерят мрамори, минерали и фосили, датиращи от гореспоменатия период. Ще минем през Ал Рашидия, Миделт, разположен на кръстопътя на веригите на Атласките планини. Маршрутът ни преминава през Средния Атлас на път за Ифран, наречен още Мароканската Швейцария. Ще направим кратка спирка в Азру, мястото където живеят берберски макаци (диви маймуни), които обитават вътрешната част на планината, отделена от туристическата зона. След това на 40 минути път от Азру ще спрем в Ифран, където ще направим кратка почивка. Ифран е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. Тук се намира и Националният парк на Ифран с площ от над 500 км/2, където преобладава гора с многобройни кедрови дървете. Зона, известна в миналото с това, че тук е обитавал Атлаският лъв (вече изчезнал в дивата природа).  Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh II 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Шести ден (неделя): Фес        /закуска и вечеря/
Закуска. Днешният ден е посветен на Фес. Ще потеглим първо към Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим красивите балкони, издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към хълма, на който е разположена една от старите наблюдателници на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите, ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички, която е най-голямата пешеходна зона в света - паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва известната мароканска кожа, посещавайки една от най-старите им фабрики. Ще се отбием до площада Нежарине - мястото, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и гравирането върху него на ръка. Ще видим отвън сградата на стария воден нощен часовник на Медината – Клепсидра, след което ще посетим медресето Боу Инания. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Седми  ден (понеделник):  Фес - Мекнес - Рабат - Казабланка                /закуска и вечеря/
Закуска. Отправяме се към Казабланка, като по пътя първо ще спрем в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17-ти и началото на 18-ти век, град, известен в миналото като „Градът на 100 те минарета”. Ще видите внушителните градски стени, площада Ел Хедим, красиво украсената порта на Баб Мансур – най-голямата в Северна Африка, старите конюшни (отвън) и басейна, от който конете на султана са пиели вода.  
На път за Казабланка, разглеждане на столицата Рабат. Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан (отвън). След това ще посетим касбата Оудая, място, което ще Ви възхити с красивите сини лабиринтни, автентични улички с декорирани дървени порти, украсени с различни мотиви, стигайки до “La plataforma del semáforo” от където пред нас ще се открие една великолепна и внушаваща гледка на Атлантическия океан и река Бу Регрег (мястото, където са се събирали пирати), вливаща се в него, както и дългите плажове.
Пристигане в Казабланка. Името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще разгледаме плажната алея Корниш, където ще можем да се разходим или да пием кафе на фона на величествения океан, докосвани от полъха на вятъра. Настаняване в хотел Le Zenith 4*  или подобен. Вечеря. Нощувка.

Осми ден (вторник):  Казабланка - Маракеш - София                            /закуска/
Закуска. Посещение на величествената джамия „Хасан II” в Казабланка, романтично вдадена във водите на Атлантическия океан - емблема на града (за желаещите да я посетят отвътре, входът се заплаща допълнително на място 13€ на човек).  След свободното време ще потеглим за Маракеш, минавайки през богатия квартал на Казабланка, наречен Анфа. Пристигане в Маракеш. 
Трансфер до летище Маракеш за обратен полет до София в 19:00 ч. с авиокомпания „BH Air”. Кацане на летище София, Терминал 1 в 01:20 ч. на следващия ден.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МАРОКО
Местна валута - Марокански дирхам (MAD)
Валутен курс: 1 евро - около 10/10.30  марокански дирхама.
Препоръчително е всички туристи да носят ЕВРО, тъй като курсът на долара не е изгоден.

Средни температури през месеците септември и октомври:  около 25 - 28°C, слънчево.
Електричество: Не е необходимо да носите адаптер. В Мароко щепселите и контактите са от тип C и E. Стандартното напрежение е 220 V, а стандартната честота е 50 Hz.
Безопасност и сигурност
*Престъпността в страната е под контрол и сравнително ниска. За предпочитане е, както навсякъде по света, да не се  осъществяват разходки нощем или денем в крайни или по-бедни квартали, или да се излиза в околностите на населените места без придружители.
*Желателно е жените да не се разхождат вечер сами, дори и по централните улици на големите градове.
*Не се препоръчва чужденци да ползват градски транспорт, в който, по правило, намират препитание ловки джебчии. За предпочитане е ползване на таксиметрови услуги.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010318 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.

от 898 лвЕсен във Виена - полет от Варна

Есенно настроение в аристократична Виена
19 -22.09.2020
4 дни /3 нощувки

ПРОМО цена от 459 евро/898 лева
Цената е валидна за ранни записвания или до изчерпване на местата по офертата!
На човек в двойна стая на база нощувка със закуска, с директен полет от Варна
Хотел: На човек в двойна стандартна стая
Art hotel Ana Enzian 3 *или подобен
459 евро/ 898 лева

Цената включва:
• Самолетен билет Варна- Виена-Варна с летищни такси; с вкл.ръчен багаж с р/ри:40х30х20см;
• 3 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел 3*/4* ;
• трансфери летище – хотел – летище;
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
Цената НЕ включва:
• Багаж за чекиране /заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/ 20/32 кг;
• Екскурзии по желание според програмата;
• Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;
• Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

Информация за полета:

19 септември 2020 Варна– Виена 13:55 – 14:50
22 септември 2020 Виена – Варна 15:20 – 18:10

Примерна програма:

Първи ден - 19.09.2020-Варна- Виена
Излитане от Варна в 13:55 часа; пристигане във Виена в 14:50 ч. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време за вечеря и разходка в центъра на Виена.

Втори ден - 20.09.2020- Виена и Двореца Белведере
Закуска. Свободно време за пешеходна разходка на историческия център на Виена - Операта, двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина, Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет, катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. Обиколката завършва в градините на Двореца Белведере - бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой, входът в Белведере е по избор и се заплаща на място-14 евро за Горно Белведере, където са картините на Климт. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт. Нощувка.
Пешеходна обиколка на Виена с професионален гид на български език – доплащане: 35 евро на човек при група от мин. 6 души./не е вкл.градски транспорт център-Белведере/

Трети ден - 21.09.2020- Двореца Шьонбрун
Закуска. Възможност за посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Хабсбургите , разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Или за желаещите – посещение на Пратера. Нощувка.
Двореца Шьонбрун доплащане – 40,-евро на човек c екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека / без включен градски транспорт/.

Четвърти ден - 23.09.2020
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер хотел -летище. Полет от Виена за Варна в 15:20 ч – кацане в 18:10ч.

Заб.* Програмата е предварителна и е възможно да претърпи промяна в реда на провеждане.

Кратко описание на хотела: https://arthotelanaenzian.at-austria.com/
Arthotel ANA Enzian се намира само на 5 минути пеша от двореца Белведере и едва на 5 минути с трамвай от известния виенски булевард „Рингщрасе“. Трамвайната спирка е само на 100 метра. Интериорът на хотела е в австрийски рустикален стил и предлага уютна атмосфера.

Условия за записване:
Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН; No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от пакетната цена.

Необходими документи:
- лична карта или задграничен паспорт
- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е необходимо да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него!
ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 2,5% от пакетната цена.

от 1,172 лвЕсен в Амстердам - полет от Варна

ЦВЕТНА ЕСЕН В АМСТЕРДАМ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
24-28 СЕПТЕМВРИ 2020
Амстердам, наричан Холандската Венеция е разположен на 50 канала с над 500 моста. Градът е комбинация от исторически забележителности, динамичен начин на живот и нечувана либералност.

Полетно разписание: Варна–Айндховен-Варна

24 септември Варна – Айндховен 12:15 – 14:15 (W6 4513)
28 септември Айндховен – Варна 14:55 – 18:50 (W6 4514)

Предварителна туристическа програма:

1 ден/24.09.2020- Варна- Айндховен-Амстердам
Отпътуване от летище Варна в 12.15ч с авиокомпания „Уиз еър“;кацане в Айндховен в 14.15ч.
Трансфер летище-хотел. Настаняване.

2 ден/25.09.2020
Около 10.00ч - Пешеходна обиколка на Амстердам /продължителност на пешеходния тур около 2 часа/ - обхваща Централна гара, Борсата на Берлаже, Тунел "Ода на Амстердамските канали", Новата църква, Главните канали на Амстердам - Сингъл, Херенхрахт, Кайзерхрахт.
NB! Максимален брой за провеждане на пешеходния тур - 15 човека. От началото на 2020 год. Общината в Амстердам въвежда ограничения за групи, които правят обиколка на града.
Свободно време за разходка с корабче по р.Амстел. Нощувка в избрания хотел.

3 ден/26.09.2020 – Амстердам - Хага - Делфт - Амстердам
Закуска. По желание - Целодневна екскурзия до Хага, Делфт с екскурзовод на български език и обществен транспорт.

Хага – Политическият и административен център на Кралство Нидерландия. Емблемата на града е Биненхоф – „Сърцето на холандската политика“. Интересно е да се разходиш така близо до сградите, в които всеки ден се взимат важни решения за настоящето и бъдещето на страната – Парламента, Министерски съвет, Кабинета на краля, Сметната палата, Държавен съвет, Висшият върховен съд.
Делфт – „Чарът на Средновековието и Ренесанса“ – градът на сино-белия порцелан, родното място на Йоханес Фермер – един от най-известните холандски художници от 17 век, град на техниката и мястото, където членовете на холандското кралско семейство намират вечен покой. Привечер прибиране в Амстердам, нощувка.

4 ден /27.09.2020– Амстердам и Зансе Сханс – музеят с вятърните мелници.
Закуска. Свободен ден или по желание - полудневна екскурзия с екскурзовод на български език с влак до автентичния музей на открито „ Зансе Сханс“. Пътува се с обществен транспорт (около 20 минути). Това е мястото в Холандия, което многообразно показва холандския начин на живот през 17-18 век. Тук може да наблюдавате как се прави типичното холандско сабо – дървените обувки, които в миналото са се носели от холандците, работещи предимно на полето. Днес те са един от символите на Холандия. Ще наблюдавате и как се прави прочутият вкусен холандски кашкавал, и разбира се - ще видите много от известните мелници. Разходката из музея на открито включва посещение на мелница за производство на подправки и горчица, ателие за производство на типични холандски обувки (кломпен), мандра с магазин за кашкавал. Входът за всяка от мелниците е около 4 евро.
Отпътуване обратно за Амстердам ранен следобед.

4 ден/28.09.2020- Амстердам-Айдховен-Варна. Закуска. Към обяд трансфер хотел –летище
Айндховен . Полет от Летище Айндховен в 14.25ч -18.30ч. кацане във Варна.

Забележки:
Програмата е предварителна и може да претърпи промени в поредността на дните. Цените за екскурзиите са валидни при мин 15 души и подлежат на препотвърждение.

Приблизителни входни такси за музеи и мероприятия:
Корабче по каналите на Амстeрдам – от 25,- евро;
Музеят на Мадам Тюсо – от 25,- евро;
Музеят на Ван Гог – от 25,- евро /с предварително закупуване на билетите/ ;
Национален музей (Rijksmuseum) – от 25,- еврo;
Музей на бирата Хайнекен – от 20,- евро

Цена за ранни записвания хотел 3* от 599 евро/1172 лева

Пакетната цена е на човек, настанен в двойна стая и включва:
 • самолетен билет на авиокомпания Уиз Ер Варна - Айндховен –Варна с летищни такси и един ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20см;
 • 4 нощувки със закуски в хотел категория 3*;
 • медицинска застраховка „асистанс“ до 10 000 евро;
 • трансфер летище Айндховен – хотел - летище Айндховен;
 • водач от фирмата–организатор, от Варна, при група от мин.20 души


Цената не включва:
 • Багаж за чекиране срещу доплащане /заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10 / 20 / 32 кг;
 • Екскурзии по желание с лицензиран гид на български език;
 • Градска туристическа такса от € 2,00-4,00 на човек/ден;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.;
 • Входни такси за забележителности и музеи;
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета;
 • Допълнително се заплаща и приоритетно качване на борда, което позволява малка ръчна чанта и ръчен багаж до 10кг с р/ри 55х40х23см.
Допълнителните екскурзии:
Дневна екскурзия до Зансе Сханс с екскурзовод на български език – € 35,00 и включен билет за транспорт до музея;
Пешеходна обиколка на Амстердам с бълг. Екскурзовод - € 25,00евро;
Целодневна екскурзия до Хага – Делфт с обществен транспорт и екскурзовод на български език – 75 евро/147 лева.

Минимум за реализиране на програмата- 15 души.

Информация за хотела:

Хотел King’s Court 3*
http://www.hotelkingscourt.nl/en/index.html

Разположен в широк център с добри комуникации. Съвременен хотел, семпъл , но с удобства, предлага добро съотношение качество-цена.
С много добро разположение в района Amsterdam New West с чудесни транспортни връзки към центъра. Предлага на своите гости 98 комфортни стаи. Всички са оборудвани с безплатен безжичен интернет, телевизор с плосък екран, сейф, минибар и електрическа кана. Гостите на хотела имат възможност да се насладят на закуска в нов модерен ресторант. Бар с приятна атмосфера е отворен 24 часа на ден за туристите, където може да се насладите на изискана вечер (Алкохолни напитки се предлагат от 12:00 - 24:00 часа).

Условия за записване:
Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН; No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от пакетната цена.

Необходими документи:
- валидна лична карта или задграничен паспорт;
- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е необходимо да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него!
ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 2,5% от пакетната цена.


Социални Мрежи
Vectra Travel Logo
IATA Logo
Начало | Топ оферти | Празнични оферти
Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.